Előfizetői tartalom

A K&H-nál is indul a 4. pillér

Portfolio
Az év elején hatályba lépett új törvény lehetőségeire az elsők között válaszolva a K&H Bank január végén vezeti be a 4. pillér nyugdíj-előtakarékossági számlát. Alig egy év leforgása alatt egy a magyar tőkepiac élénkítését előmozdító ötlet valósult meg, amikoris 2006. január 1-jén hatályba lépett a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló törvény. Az új törvény célja az egyre aktuálisabbá váló öngondoskodás támogatása, és a nyugdíj-előtakarékosság ún. 4. pillérének kialakítása. Így a nyugdíj-előtakarékosság három eddigi formája (állami-, magán- és önkéntes nyugdíjpénztár) kiegészül, és lehetőség lesz értékpapírok előtakarékossági célú vásárlására és speciális számlán való elhelyezésére. A számlán elhelyezett összegeket adókedvezmény illeti meg.

A K&H 4. pillér nyugdíj-előtakarékossági számla egy elkülönített értékpapírszámla (ügyfél, letéti és értékpapírszámla), amelyre befizetéseket eszközölhet az ügyfél, amely után adókedvezmény illeti meg. Az igénybe vehető adókedvezmény ebben az esetben is 30%, de legfeljebb 100 000 forint éves szinten (a nyugdíjkorhatárt 2020 előtt elérők számára maximum 130 000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés