Előfizetői tartalom

Spéder Zoltán az OTP regionális terjeszkedéséről - Higgadtnak maradni...

Portfolio
"Akvizíciós árazásunkban természetesen versenyképesek kívánunk maradni, de nem változtatunk korábbi értékelési megközelítéseinken" - mondta Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnök vezérigazgató-helyettese a Figyelőnek adott interjújában. Spéder szerint az akvizíciós terjeszkedése fontos, de nem az egyetlen hajtóereje az OTP-csoport hosszú távú növekedésének. A meglévő piacok is évente 10% feletti bevételnövekedést biztosítanak.

Spéder a régiós bankok árazásának erőteljes felfutásáról elmondta, hogy ez reális folyamat, mivel a BCR, az Aval Bank és az UkrSibBank akvizíciós értékelése piaci versenyben alakult ki, ugyanakkor fundamentális oldalról, hagyományos értékelési megközelítésekkel nehezen alátámaszthatónak véli az utóbbi időszak néhány árazását. Az OTP higgadt árazási politikája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés