Előfizetői tartalom

Húzós hajrá a brókerpiacon - Ki lett a nyertes?

Portfolio
Durroghattak a pezsgők az év végén a magyar brókercégeknél, hiszen rendkívüli évet zárt a magyar részvénypiac. A brókerek nem csak az emelkedést nézték, számukra legalább ilyen fontos volt a forgalom, amely 2005-ben megközelítette a tízezer milliárd forintot. Az évet magabiztosan nyerte az Erste, azonban decemberben az átkötések és a saját részvény vásárlások miatt akadtak érdekességek. Az ING például minden idők legmagasabb havi brókerforgalmával elorozta az első helyet. 444 milliárd forintos forgalmukat esélye sem volt senkinek megközelítenie.

2005 és ami mögötte van. 2005 rendkívül érdekes év volt. Még a leggyengébb hónap is 500 milliárd forintnál magasabb forgalmat hozott, miközben 2 hónapban is ezermilliárd forint fölé ment a részvénykötések összértéke.A 9661 milliárd forintos forgalom magasabb volt mint a teljes 2003-as és 2004-es év teljesítménye, s 40%-kal múlta felül minden idők legjobb évét, 1998-at....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés