Előfizetői tartalom

Nincs mese - Az Erste veheti meg a legnagyobb román bankot

Portfolio
Az Erste Bank veheti meg a legnagyobb román bankot, a BCR-t. A privatizációs eljárás tegnap este publikálásra került eredménye szerint az Erste Bank 3.75 milliárd eurót fizet a BCR 61.88%-os részvénycsomagjáért. A tranzakció ára a várakozások felső határán mozog, kifizetéséhez tőkét kell emelnie valamivel 20%-ot meghaladó mértékben az osztrák banknak. Az Erste-nek 2.4 milliárd euró kell. A vételár 5.8x könyv szerinti értéknek felel meg, ez új csúcsnak számít.

Nyert az Erste. A bejelentéssel lezárult a kétfordulós privatizációs pályázat, melyen kilenc európai bank indult. A részvényvásárlási szerződést december 21-én írják alá, maga a tranzakció pedig várhatóan 2006 második negyedévében zárul le. A tranzakció híven tükrözi az Erste akvizíciós politikáját, ami t meg akarnak venni, az megveszik, s mindenhol domináns...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés