Előfizetői tartalom

Raiffeisen az FHB-ről: közelgő akvizíció, megugró profit 2007-ben

Portfolio
A régió bankszektorában a magyar piac reprezentánsaival kapcsolatban optimista a Raiffeisen, amely a gyorsjelentéseket követő, decemberi szektorelemzésében mindkét hazai bankrészvényre vételi ajánlást fogalmazott meg. Az FHB most került be a követett részvények listájára, a jelzálogbank papírjainak célárfolyama 1,600 Ft, amely 20% feletti emelkedési potenciált jelent. Az OTP Bank vonatkozásában 8,400 Ft-os szintről 8,000 Ft-ra csökkent a célárfolyam.

OTP Bank: mi indokolja a célárfolyam csökkentését?. A domináns magyar bank kevésbé érzékeny a hazai kamatszint változására (sőt egy esetleges kamatemelés erősíti pozícióját), ráadásul jövőre 1.2-1.3 milliárd euró áll rendelkezésére regionális akvizíciós terjeszkedésre. Az impesszív kétszámjegyű nyereség növekedési dinamikát aligha fenyegeti veszély középtávon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés