Előfizetői tartalom

K&H: Kivásárolja a KBC az ABN Amro-t

Portfolio
A KBC Bank és az ABN AMRO ma jelentették be közös szándékukat, mely szerint az ABN AMRO eladja 40,2%-os K&H Banki érdekeltségét a KBC Banknak, mellyel a KBC jelenlegi részesedése 59,4%-ról 99,6%-ra emelkedik. Az ABN AMRO 40,2%-os részesedésének ára 510 millió euró (ez a 2004-es könyv szerinti érték 2.2-szerese). Az akvizíció azonnali bevételnövekedést eredményez. A tranzakció véglegesítése többek között a PSZÁF jóváhagyásától függ.

Megadeal. A tulajdonosi hányad ezúttal tervezett növekedése tökéletesen illeszkedik a KBC közép-kelet európai tevékenységének további bővüléséhez, mivel a régiót második hazai piacának tekinti. A KBC azon közép-kelet európai országokban tervezi terjeszkedését, ahol már eddig is jelen volt. Ezen terveit a szervezeti bővítéssel és ahol lehetséges, felvásárlással valósítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés