Előfizetői tartalom

Továbbra is deviza

Portfolio
Sikeres, növekedésről és a fióképítésről szóló periódusként értékeli a Raiffeisen Bank menedzsmentje a 3. negyedévet. Horváth Krisztina, a bank vezérigazgató-helyettese szerint a növekedés motorja a hitelezés (főleg deviza volt). Az idei év eredményét nagyban befolyásolta, hogy a költségek a nagyfokú fióképítések eredményeképpen nagyobb ütemben nőttek, mint a bevételek. A bank az év első 9 hónapjában 18.7 milliárdos 9%-kal csökkenő adózás és céltartalékképzés előtti eredményről számolt be.

A bank adózás utáni eredménye (13.3 mrd, IFRS nem konszolidált) 15%-kal marad el a bázisidőszakitól, azonban év végére a bank eredménye 16.1-16.2 milliárd forint lehet, amely megfelel a 2004-es adatnak. A bank mérlegfőösszege 1 év alatt 16%-kal nőtt, így elérte az 1,150 milliárdos értéket. A bank a negyedévben intenzív fióknyitásokról számolt be, július óta 13 új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés