Előfizetői tartalom

Létrejött a megabank

Portfolio
Az UniCredit és a HVB Csoport részvényesei között végrehajtott sikeres részvénycserével megalakult az új UniCredit Csoport, mely során a HVB Csoport részvényeseinek 93.93 százaléka fogadta el az UniCredit ajánlatát. A 2005. június végén közölt 770 milliárd euró mérlegfőösszeggel, és a megközelítően 54 milliárd eurós piaci értékkel (piaci kapitalizációval) rendelkező UniCredit Bankcsoport a pénzügyi szolgáltatások piacán Európa egyik vezető szereplőjévé vált. Az egyesülés a legtöbb országban gond nélkül zajlott le, egyedül Lengyelországban és Horvátországban akadtak problémák.

Lengyelországban jelenleg a Bank BPH esetében felvannak függesztve a közvetett tulajdonos BA-CA szavazati jogai, mivel egyelőre nem kapta meg a szükséges engedélyeket a Bank BPH és a korábban Unicredit tulajdonban lévő Bank Pekao egyesülése. A Jog és Igazságosság Pártja részéről (PiS) (kormánypárt) az egyesülés jóváhagyása elleni vélemények hangzottak el. Horvátországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés