Előfizetői tartalom

Miért nem fizet a magyar állam? - 2. PM véleménnyel

Portfolio
Több tízmilliárd forinttal tartozik a magyar állam a két vezető magyar jelzálogbanknak. A Kincstár nem fizet, de ígér. Az ÁFA visszafizetések késleltetése nem jött be, a nyugdíjakat időben ki kell fizetni, így az államnak hozzá kellett nyúlni az állami támogatásból (is) élő jelzálogbankokhoz, és egyszerűen nem fizetni az állami kamattámogatásokat.

Mivel mindenki rendkívül diszkréten kezeli az ügyet az állam késve fizetése nem kapott sok visszhangot. A Kincstár szerencsétlenségére az egyik "kárvallott", az FHB tőzsdei cég, így nem lehet leplezni a késve fizetést. A második számú magyar jelzálogbank mérlegében az elmúlt hónapokban igen jelentős mértékben emelkedett- az amúgy jelentéktelen- egyéb eszközök állománya....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés