Előfizetői tartalom

"Szakmailag ez a legizgalmasabb munka" (Beszélgetés Farkas Istvánnal, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnökével)

Portfolio
Farkas Istvánnal, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának (FT) elnökével a PSZÁF közelmúltban elfogadott új stratégiájának létrejöttéről, annak tartalmáról, újdonságairól, valamint az egységes felügyeleti törvény elkészülésének okairól beszélgettünk. Az interjúból kiderül, hogy miért nem válik el Farkas István értelmezése szerint a fogyasztóvédelem a piacvédelemtől, hogyan irányíthatja a PSZÁF ajánlásai segítségével hatékonyan a jövőben a pénzügyi intézményrendszert, és mi a véleménye a PSZÁF elnökének a hatékony kisbefektető-védelemről.

A Felügyelet céljai világosak. Portfolio: Milyen tervei, ambíciói voltak, amikor másfél évvel ezelőtt elfogadta a PSZÁF elnöki jelölését? Farkas István: Lehet azzal kezdeni, hogy ambícióim nem voltak, hanem vannak? Az elmúlt több mint harminc évben munkám körülbelül felerészben osztódott meg a piac és az államigazgatás között. Így mindkét nézőpontból van elképzelésem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés