Előfizetői tartalom

Rekord eredmény az OTP-től - 40 milliárd felett a profit

Portfolio
Erős 3. negyedévről számolt be az OTP Bank ma publikált gyorsjelentésében. A legnagyobb magyar hitelintézet a 3. negyedévben 41 milliárd forintos IFRS szerinti nettó eredményt termelt, amely 1.1%-kal teljesítette felül az elemzői várakozásokat. 2005 3. negyedéve minden idők legjobb OTP teljesítményét hozta. Az első három negyedév profitja 117.4 milliárd forintra emelkedett, amely függvényében megítélésünk szerint nagy megbízhatósággal tartható az éves 155 milliárd forintos eredménycél. A gyorsjelentésben a menedzsment szintén megerősítette az éves terveket.

Összefoglaló. A 3. negyedéves gyorsjelentés legfontosabb pontjai: Továbbra is erős, hosszú távon fenntartható eredménytermelő képesség, azonban visszaeső dinamika, a csökkenő, de piachoz képest magas kamatmarzsok mellett A nettó kamatbevételek csak mérsékelten növekedtek a bázisidőszakhoz képest, negyedév/negyedév alapon visszaesés volt megfigyelhető, azonban erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés