Előfizetői tartalom

Ukrajnában venne bankot az OTP - Nem verébre, hanem (majdnem) sasra céloznak

Portfolio
Az OTP Bank 2005. november 11-én kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a kijevi központú Joint Stock Innovation Bank UkrSibBank ("UkrSibBank") többségi részesedésének megvásárlására hirdetett pályázaton. A lépés összhangban áll az OTP Bank azon korábbi deklarációjával, amelyben Ukrajnát az akvizíciós célországok egyikeként jelölte meg.

Az OTP közleménye szerint az UkrSibBank tervezett megvásárlásával az OTP Bank újabb lépést tesz abba az irányba, hogy Közép-Kelet-Európa meghatározó bankjából a régió domináns szereplőjévé váljon. A legnagyobb magyar pénzügyi csoport a hazai piac mellett Bulgáriában, Horvátországban, Romániában és Szlovákiában van jelen, regionális szinten mintegy 8 millió ügyfelét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés