Előfizetői tartalom

Egy lépésre a Niska megszerzésétől az OTP - Hatalmas érdeklődés a Vojvodjanska iránt

Portfolio
Összesen 11 pénzintézet adott szándéknyilatkozatot a szerb Vojvodjanska Bank megvásárlására - tudósított a Reuters Mladjan Dinkic pénzügyminiszterre hivatkozva. A jelentkezők közül eddig csak az OTP és a francia Credit Agricole fedte fel kilétét. A hírrel párhuzamosan került napvilágra, hogy a szerb kormány az első helyen rangsorolt OTP-vel kezdi meg a tárgyalásokat a Niska Banka értékesítése ügyében. Az OTP sikere borítékolható, mivel állítólag a magyar bank adott egyedül ajánlatot. Nem véletlenül, a Niska a legkisebb szerb bankok között van.

Mint ismeretes, a legnagyobb magyarországi hitelintézet 2005. március 31-én nyújtott be szándéknyilatkozatot a 0.7%-os piaci részesedésű szerbiai kisbank, a Niska megvételére. A hitelintézet 80,000 ügyfelét a 24 egységből álló bankfiókhálózatán keresztül szolgálja ki. A többségi állami tulajdonú szerb bank mérlegfőösszege 2005. félév végén 40.2 millió euró, betétállománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés