Előfizetői tartalom

Az OTP és a nagy dobás - Itt az igazi csemege Szerbiában

Portfolio
Amire vártunk, bekövetkezett. Az OTP Bank szándéknyilatkozatot tett a szerb bankpiacon meghatározó Vojvodjanska Bankára. Véleményünk szerint a Vojvodjanska lehet az a bank, amely kiteljesítheti az OTP szerb álmait. Esetleges megvásárlásával az OTP Bank számottevő piaci részesedést (6.2%) szerezhetne a piacon, amelyről már reális cél lenne a 10% feletti piaci részesedés elérésése. A Vojvodjanska mellé véleményünk szerint még érdemes megvásárolni a Niska Bankát, a kis pénzintézettel délen erősödnének az OTP pozíciói. A Vojvodjanska Bankáért valószínűleg nagy verseny lesz, azonban nem lennénk meglepve, ha az OTP talán a legjobb esélyekkel indulna a pénzintézetért. A szándéknyilatkozatok leadási határideje tegnap járt le.

Az OTP mai közleménye szerint az eladó Szerb Köztársaság kormánya nevében eljáró Deposit Insurance Agency (BRA) pályázati felhívást tett közzé a Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad (Vojvodjanska banka) nem kevesebb, mint 99%-os részvénycsomagjának értékesítésére. Az OTP Bank a pályázati felhívásban megjelölt 2005. november 7-i határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés