Előfizetői tartalom

Román bankpiac - Hova száll (szállt) be az OTP?

Portfolio
Áttekintette a TOP10 román bank piaci súlyát a Ziarul Financiar. Az újság szerint a BCR, a Raiffeisen, a CEC az ING és a Bancpost piaci részesedése csökkent az idei év első félévében, mivel nem tudtak lépést tartani a szektor mérlegfőösszegének 27%-os növekedésével. Az első fél év végén, a román bankok összesített mérlegfőösszege 29.1 milliárd euróra rúgott.

A negyedév nyertese a BRD-Socgen lett, amely 13%-os piaci részesedését 14.2%-ra növelte. Ez a piac 2. helyére volt elegendő. Kiváló teljesítményt nyújtott a HVB is, amely a 7. helyre jött fel a román bankok listáján. A legnagyobb román bank, a BCR piaci részesedése tovább csökkent. A bank piaci részesedése (mérlegfőösszeg alapján) két év alatt 30%-ról 25%-ra esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés