Előfizetői tartalom

Hogy állják a versenyt a takarékszövetkezetek a bankpiacon? (Bank és Tőzsde)

Portfolio
Az integrált takarékszövetkezeteket meglepte a háztartások hitelezésében az elmúlt években kialakult boom, és "állva maradtak" ebben a versenyben. És bár minden üzletágban erőteljes dinamizmust produkáltak, növekedési rátáik elmaradtak a bankszektor mutatóitól. Három év alatt a lakossági hitelek piacán megszerzett részesedésük majdnem a felére zsugorodott, ami komoly megfontolásokat igénylő intő jelként értékelhető, hiszen ez a fejlemény érzékenyen érintette a jövedelmezőségüket is.

Bank&Tőzsde havilap megrendelése Ellen(tét)súlyok. Hosszabb távon vizsgálódva ugyanakkor a takarékszövetkezeti dinamika mutatkozik erősebbnek: 1991 és 2004 vége között a magyar bankrendszer összesített mérlegfőösszege hétszeresre nőtt, az integrált takarékszövetkezeti csoport viszont tízszeres növekedést tud felmutatni. Többek között ezekre a megállapításokra jutott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés