Előfizetői tartalom

Külföldi cégek, irány a BÉT! -Már az angol is hivatalos nyelv

Portfolio
Mostantól a magyar mellett az angol is hivatalos nyelvnek tekinthető a Budapesti Értéktőzsdén szereplő társaságok számára. Egy nemrégiben megjelent pénzügyminisztériumi rendelet arra kötelezi a PSZÁF-ot, hogy a tőkepiaci törvény alkalmazása során a magyar mellett az angolt is hivatalos nyelvnek tekintse - írja a Népszabadság.

A rendelkezés alapján az uniós börzék valamelyikén már jelen lévő tőzsdecégeknek akkor sem kell külön magyar nyelven tájékoztatni a befektetőket, ha részvényeik a budapesti börzén forognak. Rövidített tájékoztatót is csak annak kell kiadnia, aki egy éven belül debütált valamelyik uniós tőzsdén. A rendelet jelentősen megkönnyíti a külföldi társaságok magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés