Előfizetői tartalom

Túlértékelt-e az OTP, vagy érdemes venni?

Portfolio
A gyorsjelentési időszakot követő enyhe bizonytalanságot követően újra lábra kapott a magyar részvénypiac, amelynek egyik legbecsesebb darabja az OTP. Az alapkezelők bíznak benne, az elemzők sorba jönnek ki a jelenlegi árfolyam meghaladó célárfolyammal. Elérkezett az ideje, hogy ismét megvizsgáljuk az OTP árazását kelet-európai szektortársaihoz viszonyítva. Írásunk keretében megragadjuk az alkalmat, hogy egy apró negatívumra is fényt derítsünk, amely a következő negyedévekben akár csökkentheti is az EPS konszenzust.

Az OTP részvényei tekintetében az elemzők optimisták, a nagyobb házak látnak még tartalékokat az árfolyamban, sőt érkezettek új, attraktív célárfolyamok is. A Morgan Stanley 8,743, a KBC 9,245, a CA-IB 9,235 forintra növelte árfolyam várakozását. A negyedéves erős, nagy vonalakban a várakozásoknak megfelelő teljesítményt hozott, Spéder Zoltán megerősítette az éves eredményterveket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés