Előfizetői tartalom

OTP féléves eredmény: nincs meglepetés

Portfolio
Szinte hajszálra hozta az OTP Bank a második negyedévben a Portfolio.hu konszenzusos elemzői eredményvárakozását: a második negyedéves konszolidált adózott eredmény picivel 38 mrd Ft felett alakult. Az eredmény 1.9%-kal elmarad az elemzői konszenzusos becsléstől, mely gyakorlatilag hibahatáron belüli, várakozásoknak megfelelő eredményt jelent. A tavalyi évben megszokott pozitív meglepetések után idén - az első negyedéves eseményekhez hasonlóan - másodjára sem szárnyalta túl az OTP Bank eredménye a várakozásokat, mely ugyanakkor év/év alapon változatlanul folyamatosan tovább növekszik. Az első félévben összességében az OTP Bank 76,4 mrd Ft adózott eredményt termelt.

Összefoglaló. Az OTP Bank negyedéves gyorsjelentései - ahogy a bank szorgalmasan terjeszkedik Közép-Európában - lassan egyre inkább hasonlítanak egy regionális pénzügyi szektor helyzetjelentéshez. A második negyedévben újabb leánybankkal, s ezzel együtt újabb országgal gazdagodott az OTP Csoport a Nova Banka (Horvátország) személyében. A Csoport gyorsjelentéséből kiemelendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés