Előfizetői tartalom

12.3%-kal nőtt a biztosítási piac

Portfolio
Közel 340 mrd Ft díjbevételt értek el a biztosítótársaságok 2005 első félévében a Mabisz adatai szerint. Ez 12.3%-kal több mint az előző év azonos időszakában. A nem-élet biztosítások a bevételek 59%-át, az életbiztosítások 41%-át adták. A kárráfordítások 162.5 mrd Ft-ot tettek ki, mely 177 mrd Ft-tal kisebb a díjbevételeknél.

A piacon a legnagyobb részesedéssel az Allianz rendelkezik a teljes bevételek alapján. Bevételei a teljes piaci bevételek 27%-át teszik ki. A második legnagyobb szereplő a Generali-Providencia 15%-kal, melyet az ING, az Aegon és az OTP Garancia követ. Ha a biztosítások típusait nézzük, a legtöbb bevétel az életbiztosításokhoz kapcsolódik (139.9 mrd Ft) A nem-életbiztosításoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés