Előfizetői tartalom

Ügyészek a Commerzbank AG-nél

Portfolio
A Commerzbank AG közleménye szerint 2005. július 19-én és 20-án a Frankfurti Államügyészség pénzmosás gyanúja miatt vizsgálatot folytatott le a Bank területén. Az Államügyészség vizsgálatának alapjául szolgáló ügyek több évre nyúlnak vissza, melyekkel régóta a sajtó is foglalkozik. A vizsgálat a bank 5 egykori és jelenlegi munkatársa ellen folyik.

A vizsgálat hátterében egyre nyilvánvalóbb, hogy az orosz kommunikációs piacon kialakult harc áll. A Commerzbank AG úgy került szóba, hogy átmenetileg a bankhoz bizalmi őrzésbe került az orosz Telecominvestben részesedéssel bíró luxemburgi First National Holding többségi részesedése. Ez a részesedés, amit eredetileg a Tőzsdére kellett volna vinni, 2001 végén visszakerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés