Előfizetői tartalom

Merre tovább CIB, merre tovább Intesa? - beszélgetés Surányi Györggyel és Török Lászlóval (2. rész - Fókuszban a régió)

Portfolio
A CIB Bank vezetőivel, Surányi György elnökkel és Török László vezérigazgatóval a CIB Bankról, a magyar bankrendszerről, a közép- és kelet-európai régiós bankpiacról s a CIB anyabankjának, az Intesa-nak a régiós tevékenységéről, terveiről beszélgettünk. Kétrészes interjúnk hétfőn publikált első részéből kiderült, hogy Török László milyen stratégiai elképzelésekkel és konkrét célokkal vette át a CIB Bank irányítását, mi a véleménye a magyar bankpiaci trendekről s ezen belül hol képzeli el 7 év múlva a CIB-et. Interjúnk második részében az Intesa közép- és kelet-európai régiós tevékenységét irányító Surányi György mondja el véleményét a régió bankpiaci trendjeiről, véleményt nyilvánítva a régióhoz képest a magyar piac helyzetéről. Kiderül, hogy mik az Intesa tervei a régióban, s ezt milyen eszközökkel tervezi az egyik legnagyobb régiónkban jelen lévő bank elérni. Végezetül a beszélgetésből megtudhatjuk azt is, hogy mi Surányi György véleménye az Unicredito-HVB egyesülésről, s ennek a régiós bankpiacra gyakorolt hatásairól. Portfolio: Mely országokban van jelen a régióban az Intesa, mekkora piaci részesedésekkel és melyek az új célországok és célpontok? Surányi György:

2004. végéig a régióban "4 és fél helyen" volt erőteljesen jelen az Intesa. Három nagy bankunk van a régióban: Szlovákiában, Magyarországon és Horvátországban. Ezek mindegyike az adott bankrendszer meghatározó szereplője, és elég büszkén mondhatom, egyik legjobb bankja. Az elmúlt két évben Szlovákiában és Horvátországban bankjainkat az ország legjobb bankjává választották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés