Előfizetői tartalom

10 m Ft-os GVH bírság a K&H-nak

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa nyilvános tárgyaláson hozott határozatában megállapította, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított a "K&H megtakarítási betétszámla" elnevezésű termékének tájékoztatásaival. A Versenytanács az interneten megjelenő tájékoztatás vonatkozóan megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását és a bankot 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte.

A Kereskedelmi és Hitelbank internetes honlapján a K&H megtakarítási betétszámláról megjelent ismertetőjében a bank nem adott tájékoztatást arról, hogy számlán lévő összeg után járó kamat jelentősen csökken, ha a számla napi záróegyenlege nem éri el az 50.000 Ft-ot. Ezt a bank a 2005. január 10. és február 13. között megtartott akció kapcsán sugárzott televíziós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés