Előfizetői tartalom

Eladó a Keler - megszületett a kormánydöntés

Portfolio
Immár megszületett, és a tegnapi Határozatok Tárában publikálásra is került az a kormányhatározat, amely a Keler Rt.-ben lévő többségi MNB tulajdonrész eladásáról szóló döntést tartalmazza. A kormányhatározatban a Kormány felkérte a pénzügyminisztert, hogy hatalmazza fel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-t egy megállapodás megkötésére a Magyar Nemzeti Bankkal az utóbbi tulajdonában lévő 53,33%-os Keler részesedés részben vagy egészben történő értékesítésére.

A Kelert a kormányhatározat értelmében kizárólag szakmai befektetők vásárolhatják meg, s közülük is annak az esélyei a legjobbak, amelyek a legmagasabb árat kínálják. A kormány döntése illeszkedik abba a folyamatba, melynek során vélhetően a Budapesti Értéktőzsde vásárolhatja meg a Keler MNB tulajdonrészét. Ennek sikere esetén az értékpapírkereskedelem vertikális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés