Előfizetői tartalom

Raiffeisen-kibocsátás... (és az OTP Bank): Az év akciója, nem csak osztrákoknak (Bank & Tőzsde)

Portfolio
A régiónk tôkepiacain jó egy éve az érdeklôdés középpontjában álló nagy Raiffeisen-kibocsátás 2005 meghatározó banki-tôkepiaci tranzakciójának értékelhetô, aminek jóvoltából április végén új részvénnyel lett gazdagabb a bécsi tôzsde parkettje. Ausztria történetének legnagyobb nyilvános tôkepiaci ügylete zárult le sikeresen május elején, amikor osztrák és nemzetközi befektetôk nem kevesebb, mint 22-szeresen jegyezték túl a Raiffeisen International Bank-Holding AG, vagyis a Raiffeisen-csoport kelet-európai érdekeltségeit egyesítô holding által eladásra kínált 29,8 millió újonnan kibocsátott részvényt. Az ügyletbôl 1,11 milliárd euró folyt be a kibocsátó kasszájába, hogy finanszírozza a 16 régióbeli országban aktív pénzügyi csoport további terjeszkedését, vagyis a 15 bankból, 916 bankfiókból és 2 képviseleti irodából álló hálózat újabb fejlesztését.

Bank&Tőzsde havilap megrendelése Egy kihagyhatatlan tranzakció. A tranzakció tervét már 2004 júliusában jelezte a Raiffeisen-csoport kelet-európai érdekeltségeit összefogó Raiffeisen International Bank-Holding AG. Az elôkészületek jegyében az 50 millió eurós jegyzett tôkét az egyedüli tulajdonos, az ausztriai szövetkezeti bankcsoport csúcsbankjának számító Raiffeisen Zentralbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés