Előfizetői tartalom

Spéder: az OTP tulajdonosainak nem érdeke egy ellenséges ajánlat támogatása

Portfolio
Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke a HVB-Unicredito fúziós tárgyalások által generált spekulációkra reagálva - miszerint az OTP is felvásárlási célpont lehet - úgy reagált, hogy a bank növekedési lehetőségei a következő 4-5 évben kedvezőek. "Így a tulajdonosoknak nem lehet érdekük egy ellenséges felvásárlási ajánlat támogatása." - idézi Spédert a Népszabadság.

Spéder szerint középtávon a régiónkban legfeljebb 6-7 komolyabb bankcsoport működhet nyereségesen a lakossági bankpiacon. A piaci koncentráció ezért indult be. Az OTP alelnöke úgy véli, hogy a sikeres tevékenységhez több tízmilliárd eurós mérlegfőösszeg és országonként legalább 7-8%-os piaci részesedés szükséges. Az OTP Európa egyik legsikeresebb bankja, tőkearányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés