Előfizetői tartalom

Megafúzió készülődik a bankpiacon - Fókuszban Kelet-Európa

Portfolio
Most kezd konkretizálódni az a bankárkörökben magát évek óta makacsul tartó pletyka, miszerint az olasz Unicredito megveszi a HVB-t. A Wall Street Journal információi szerint az olasz bank előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2. legnagyobb német bankkal. A pletyka már tegnap délután is előjött brókerkörökben, állítólag már megvan az ajánlati ár is, amely 22 euró lehet részvényenként. Az árat a WSJ nem erősítette meg.

Az esetleges fúzió eredményeképpen a rendkívül nagyszabású határokon átnyúló tranzakció keretében egy európai nagybank jöhet létre, amely a CEE régióban szinte behozhatatlan előnyre tesz szert. A tranzakció esetleges hatásai túlmutatnak az egyszerű felvásárláson, pl. jelentősen átalakíthatják a Közép-Kelet Európában folyó bankprivatizációkat, de tovább lendítheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés