Előfizetői tartalom

Nem árt a kozmetika privatizáció előtt - Vajon az OTP fizeti meg az árát?

Portfolio
Apró kis trükkre készülhetünk fel a 2. legnagyobb eladásra váró helyi bank, a CEC privatizációjának a tárgyában. Az OTP figyelmét is felkeltő román bank esetében a saját tőke növelése kerülhet a figyelem középpontjába. A CEC elnöke, Eugen Radulescu 200-250 millió euró közé becsli saját tőkéjét (mi februári cikkünkben 180-200 millióra becsültük), azonban ez véleménye szerint növekedhet az ingatlanvagyon újraértékelése miatt.

Az ingatlanvagyon (reális szintre történő) újraértékelése gyakorlatilag bevett szokás, segítségével lehet kozmetikázni az árazást (mint ahogy egy történt a bolgár DSK esetében is), vagyis a befektetőnek nem kell irreálisnak tűnő prémiumot fizetni a könyv szerinti érték felett, mivel az ingatlanok valós szinten történő értékelése csökkenti az átlagos saját tőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés