Előfizetői tartalom

Inter-Európa Bank: Ha így nézzük csökkenés, ha úgy nézzük növekedés

Portfolio
Csökkenő nettó kamatjövedelem, mérsékelten bővülő díj- és jutalékbevétel, stagnáló eredmény jellemezte az Inter-Európa Bank nem konszolidált első negyedéves eredményét. A kis magyarországi bank eredménye 507 millió forint lett, amely a bázisidőszaki 501 millió forinthoz képest nem tekinthető kifejezett élénkülésnek. Az adó előtti eredmény azonban 9%-kal 656 millió forintra nőtt, amely jelzi a stagnálás csak a banki különadó miatt következett be.

A mérlegfőösszeg 10%-kal 218 milliárd forintra növekedett, a saját tőke 7%-kal 13.8 milliárd forintra bővült. A konszolidált számokat tekintve a mérlegfőösszeg gyakorlatilag megfelel a nem konszolidált számoknak. A konszolidált adózott eredmény 612 millió forint volt 2005. március 31-án, ami közel 10%-kal kevesebb az egy évvel korábbi konszolidált eredménynél és 105...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés