Előfizetői tartalom

OTP Bank: "No para" - várakozásokat telibetaláló első negyedéves eredmény (3)

Portfolio
Az OTP Bank első negyedévi eredménye nem okozott csalódást, igaz ezúttal elmaradt a "szokásos" meglepetés is: a 38,3 mrd Ft-os első negyedéves nemzetközi számviteli szabványok szerinti konszolidált nettó eredményt gyakorlatilag teljesen telibetalálta a Portfolio.hu elemzői konszenzus várakozása, köszönhetően az utolsó napokban érkezett pesszimistább elemzői becsléseknek. Nem váltak be tehát azok az elmúlt napokban a piacon szárnyrakelt pesszimista jóslatok, melyek szerint nem fog nőni az OTP eredménye, a 12,7%-os nettó eredmény növekedés mérték ugyanakkor jelzi: az idei évben nem várható az elmúlt években megszokott szédületes eredménynövekedési dinamika. A részvényárfolyam tekintetében az elkövetkező napokban - az elmúlt napok pesszimizmusa után - pozitív korrekciót valószínűsítünk, az árfolyam visszatérhet a hatezres tartományba.

Összefoglaló. Az OTP Csoport első negyedéves eseményei közül a legfontosabb fejlemény a nemzetköziesedés folytatódása volt. A horvát Nova Banka március elejei akvizíciójával a negyedév végére a csoportszintű hitelállomány közel egynegyedét (23,3%) már a külföldi leányvállalatok adták, amérlegfőösszeg pedig lassan eléri az 5 ezer mrd Ft-ot. Miközben a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés