Előfizetői tartalom

A mikrovállalkozások várakozásai a legrosszabbak - hosszú évek óta legrosszabb a foglalkoztatási helyzet

Portfolio
Az elmúlt fél évben romlott a vállalkozások konjunkturális helyzete, de a megkérdezett 1,723 vállalkozás jelentős része e romló tendencia megfordulására számít rövid távon - mondta az MTI tudósítása szerint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet (MKIK-GVI) áprilisi felmérését ismertetve. A számok egyelőre inkább pesszimizmust tükröznek.

Az MKIK-GVI konjunktúra mutatója az üzleti bizalom romló tendenciájának folytatódását jelzi 2005 második-harmadik negyedévére. Az index elméleti értéke -1 és +1 közötti sávban ingadozhat. Az előbbi erős pesszimizmust és negatív környezetet, míg az utóbbi optimizmust fejez ki. A tavaly októberi 0.097-es mutató 2005 áprilisára 0.092-re változott. Parragh elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés