Előfizetői tartalom

Számos lehetőséget hagytak ki az uniós kkv-k

Portfolio
2005 májusának első napja egyben az Európai Unió 25 tagúra bővülésének első évfordulója is. Az EU-csatlakozás eredményeként 10 milliárd euró állt a tíz új tagállam rendelkezésére, hogy felgyorsítsák felzárkózásukat a többi 15 tagállamhoz, és javítsák nemzeti és regionális versenyképességüket. Az Oracle és az Economist Corporate Network (ECN) közös jelentése azonban azt mutatja, hogy a kétségtelen sikerek ellenére a pénzforrások lehívása hatékonyabb is lehetne.

Az Economist Corporate Network "EU-alapokhoz való hozzáférés az új tagországokban: az Európa-szerte legjobban bevált módszerek" című jelentése két fő problémát talált. Az első, hogy bár az új tagországok kisvállalkozásai nem késlekednek a pályázatok benyújtásával, nem rendelkeznek elég ismerettel és erőforrással ahhoz, hogy a bonyolult jelentkezési folyamatot irányításuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés