Előfizetői tartalom

Nem várható rövidtávon a BÉT tőzsdei bevezetése

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde Rt. 2005. május 24-re hívta össze éves rendes közgyűlését, melyen az éves beszámoló és az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok megválasztása mellett a napirendi pontok között lesz az igazgatóság felhatalmazása az MNB KELER részvényeinek és a BÁT részvények megvásárlására s az ehhez szükséges hitelszerződések megkötésére. A napirendi pontok alapján az osztrák tulajdonosok egyelőre elvetették a BÉT elnökének azt a korábbi ötletét, hogy a KELER és BÁT akvizíciót tőzsdei kibocsátáson keresztül megvalósítandó tőkeemelésen keresztül finanszírozzák. A bankkölcsönökön keresztül megvalósuló BÉT akvizíció azért rendkívül pikáns megoldás, mert ha saját terjeszkedéséhez sem a tőzsdén keresztül, hanem bankhitel útján von be pótlólagos forrásokat a BÉT, elég hiteltelenül tudja a továbbiakban a tőzsde vezetése képviselni a nyilvánosság előtt a tőzsdének azt az alapvető szerepét, hogy a magyar vállalatok növekedésük finanszírozásához a tőzsdén keresztül vonjanak be tőkét.

A közgyűlés helyszíne: a BÉT Rt. Médiaközpontja lesz. A közgyűlés napirendi pontjai az alábbiak lesznek: 1. Az Igazgatóság jelentése a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság előző üzleti évben kifejtett tevékenységéről 2. Felügyelő Bizottság jelentése 3. Könyvvizsgáló jelentése 4. A számviteli törvény szerinti beszámoló megállapítása 5. Az Igazgatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés