Előfizetői tartalom

OTP Bank: Fókuszban a földalapú támogatások

Portfolio
Több mint 200,000 magyar gazdálkodót érint az EU területalapú támogatási rendszere, egy részüknek kínál új szolgáltatást az OTP Bank. Az EU és a nemzeti források által biztosított földalapú támogatások utófinanszírozás keretében jutnak el a gazdálkodókhoz, az időbeli különbséget hidalja át a bank. A bank új szolgáltatása akár számottevő volument is jelenthet a legnagyobb magyar bank számára. Már 2005-ben is meghaladhatja a 30 milliárdot a kihelyezett hitelösszeg. A bank a Magyar Agrárkamarával szövetkezve tör be a piacra.

A földalapú támogatások összege 2005-ben 170 milliárd forintra rúg, amely 2010-ig 350 milliárd forintig nőhet. Wolf László, a hitelintézet vezérigazgató-helyettese elmondása szerint az elmúlt időszakban dinamikusan nőtt a mezőgazdasági hitelek állománya az OTP Bank portfóliójában általánosan vett kockázatuk alacsonyabb, mint a portfólió egyéb részeinek kockázata....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés