Előfizetői tartalom

Letétkezelői rangsor: kik a legnagyobbak?

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 2005. májustól kezdve féléves gyakorisággal, "Tulajdonosi szektorok értékpapír-befektetéseinek alakulása" címmel, új értékpapír-statisztikai publikációt indított el. A most bevezetett publikáció és a hozzá tartozó táblázatok több szempontból egészítik ki az eddigi értékpapír-statisztikai sajtóközleményt. Az összeállítás a korábbiakban is publikált értékpapírokat más bontásban tartalmazza, új elem, hogy a jelentő letétkezelők súlyára vonatkozóan szintén információkat ad.

A december végi adatok szerint nyolc adatszolgáltató letétkezelésében volt a legjelentősebb instrumentumok piaci értékes állományának 72.6%-a. A tőzsdei részvények, állampapírok és befektetési jegyek állományainak legjelentősebb letéti helyei a HVB Bank, a Citibank illetve az OTP Bank voltak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés