Előfizetői tartalom

Kiürült az Európa-Hitel kasszája - jön a "Sikeres Magyarországért" - összevont MFB hitelprogramok

Portfolio
A korábbi széttagolt struktúra helyett három fő csoportba: a vállalkozásfejlesztési, az önkormányzati és az agrárfejlesztési részbe vonja össze a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül nyújtott hitelprogramokat a kormányzat. A változtatások nem érintik a kialakult hitelezési gyakorlatot, a projektek jelentős részében továbbra is refinanszírozási jellegű lesz a bank, ugyanakkor jelentősen egyszerűsödik a hiteligénylés (a lehetséges igénylési jogcímek könnyebb átláthatósága) - mondta el Őry Kovács Katalin, az MFB kommunikációs igazgatója a Napi Gazdaságnak. A kormány mai ülésén tárgyalja a Sikeres Magyarországért programot, mely a kis- és középvállakozásoknak, iletve az önkormányzatoknak nyújthat segítséget, a program keretössze 410 milliárd forint.

Eddig a cégeknek kellet kitalálniuk, hogy az adott fejlesztési szándékukhoz az MFB által kínált mintegy 10-12 fajta hitelprogram közül pontosan melyikre is pályázzanak, ha kedvezményes hitelt szeretnének igénybe venni. A kommunikációs igazgató szerint az új rendszert nem arra használják fel, hogy a projektcélonkénti kereteket átcsoportosítsák, ilyen jellegű "pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés