Előfizetői tartalom

Módosítják a tőkepiaci törvényt- Bennfentes kereskedelem, hozamgarancia

Portfolio
Jelentősen átalakulhatnak a tőkepiaci törvény egyes részei, a PM által készített változtatási javaslatok nem jelentenek ugyan teljes reformot, de sok ponton jelentkezik fintomítás. A módosítással megteremtődik annak a lehetősége, hogy a befektetetési alapok a tőkegarancián túl hozamgaranciát is kínáljanak. A külföldi kibocsátóknak lehetősége lesz arra, hogy ne fordítsák le magyarra a hivatalos közleményeket.

Bennfentes kereskedelem, piacbefolyásolás. Az előterjesztés szerint a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (a továbbiakban: Tpt.) módosítását egyrészt az Európai Unió bennfentes kereskedelemre és piacbefolyásolásra (pénzügyi visszaélések), illetve a tájékoztatóra vonatkozó új szabályozása, és az ebből fakadó jogharmonizációs kötelezettségünk; másrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés