Előfizetői tartalom

A BA-CA is "ringbe száll"

Portfolio
A közép-kelet-európai régióban terjeszkedni kívánó bankok további terjeszkedési szándékaikban mind kiemelt célpontként tekintenek a roman takarékpénztárra, a CEC-re. Az OTP és az Erste mellett nincs ezzel másként a Romániában már 5%-os piaci részesedéssel rendelkező HVB csoporthoz tartozó Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) sem. Erich Hampel, A BA-CA elnöke a Nine O'Clock román napilap múlt heti számában nyilatkozta, mely szerint elsődleges célja a többségi részesedés megszerzése a két nagy romániai privatizáció előtt álló bank, a CEC és a BCR egyikében.

Hampel kemény versenyre számít a pályázók között, és ha nem sikerül valamelyik bankban többségi részesedést szerezniük, akkor a meglévő, jelenleg 12 fiókos hálózatot bővítik. A legnagyobb roman bankért, a BCR-ért az OTP és az Erste nem fognak indulni, a HVB azonban megkísérli a részesedésszerzést itt is. Információink szerint a roman kormány legnagyobb bankját legszívesebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés