Előfizetői tartalom

Elemzői vélemény a piaci pletykák után: hogyan erősödhet vissza a 7,000 Ft-os szintig az OTP? (Raiffeisen)

Portfolio
Az OTP Bank és a Denizbank közötti előrehaladott tárgyalások alapján a szándéknyilatkozat aláírásának bejelentését tartja a legvalószínűbb szcenáriónak a közeljövőt illetően Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen részvényelemzője. A szakértő - aki a gyorsjelentést követően, a 7,000 Ft-hoz közelítő árfolyamszinten vételről semlegesre minősítette le a domináns hazai hitelintézet részvényeit - úgy véli: több tényező együttes bekövetkezése szükséges ahhoz, hogy az árfolyam rövid távon ismét elérje a 7,000 Ft-os szintet.

Sarkadi Szabó szerint az átvilágítás folyamata és a tárgyalások jelenlegi állása alapján még hónapokra lehet szükség az akvizíciós megállapodásra az OTP Bank és a Denizbank között, a szándéknyilatkozat aláírásának bejelentésére azonban akár már a napokban sor kerülhet. Az elemző megítélése szerint a következő tényezők együttes bekövetkezése segítheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés