Előfizetői tartalom

Meg tudja-e még az idén venni a Keler-t a BÉT?

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) stratégiájának kiemelten fontos területe az elszámolási feladatokat ellátó Keler jelenleg még az MNB-nél lévő többségi tulajdonrészének megvásárlása, egy társaságban egyesítve ezáltal az értékpapír kereskedelem vertikális láncának jelenleg még széttagolt részeit. A BÉT tervei szerint még az idei évben, minél hamarabb szeretné a Keler akvizícióját végrehajtani, mivel a jelenlegi kedvező tőzsdei környezetben megfelelő áron lenne biztosítható a tőkeemeléssel egybekötött nyilvános kibocsátáson keresztül az akvizícióhoz szüséges pénz.

Missura Gábor, az MNB sajtószóvivője a Világgazdaság mai számában elmondta, hogy a Keler részvények eladása az MNB stratégiájának része, s ez a folyamat rövidesen meg is kezdődhet. Van ugyanakkor egy olyan tényező a folyamatban, mely bár Missura tájékoztatása szerint nem befolyásolja az eladási folyamatot, nem kizárt hogy nehezíti azt. Az uniós előírások szerint ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés