Előfizetői tartalom

Korlátozza a versenyt a Pesti Est? - Elindult az eljárás!

Portfolio
Eljárást indított a versenyhivatal a Pesti Estet kiadó Est Media ellen, a gyanú szerint a társaság visszaélt gazdasági erőfölényével. A 12 éve piacvezető kiadó és az elosztási pontok között kötött kizárólagossági szerződések nem teszik lehetővé, hogy a konkurens Exit és Flyerz is bejusson a stratégiai pontokra - írja a Világgazdaság.

A Pesti Est új versenytársai nem tudnak érvényesülni a mozikban, gyorséttermekben és plázákban. A GVH-nál február 28-án indult el az eljárás. A Flyerzt kiadó kft vezetője elmondta, kilenc hónapnyi piaci jelenlét után nyilvánvalóvá vált, akármilyen kedvezményeket is kínálnak az elosztási pontoknak, azok akaratuk ellenére sem tudnak kilépni a kizárólagos kötöttséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés