Előfizetői tartalom

17 százalék feletti bruttó hozamot értek el az AEGON Magyarország Nyugdíjpénztár tagjai

Portfolio
Az AEGON Magyarország ma nyilvánosságra hozott adatai szerint a nyugdíjpénztár tagjai 2004-ben e biztonságos befektetési forma mellett is kiemelkedő hozamot érhettek el. Mind a magán, mind az önkéntes pénztáraknál elhelyezett tőke 17 százalék feletti bruttó hozamot ért el. A kockázatosabb összetételű (nagyobb részvényhányadot tartalmazó) befektetési formát választók 21,15 százalékkal gyarapíthatták vagyonukat.

Az alapítás óta eltelt időszakban a megtakarított összegek reálhozama 3% körüli, amely szintén kiemelkedő teljesítménynek számít a hazai nyugdíjpénztárak között. Ezzel valószínűleg megdőlnek azok az érvelések, amelyek az utóbbi időben láttak napvilágot és meglehetősen kétkedve szóltak a nyugdíjpénztárak létjogosultságától, ezzel együtt a magyar nyugdíjreform...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés