Előfizetői tartalom

Csúszik a csődtörvény?

Portfolio
Várhatóan csak jövő ősszel készül el az új fizetésképtelenségi törvény, s legkorábban 2007 első felében léphet hatályba - írja a Napi Gazdaság. A csődtörvény változtatása kapcsán két lehetőség van, az egyik szerint idén csak a legszükségesebb változtatásokat vezetnék át a régin, a másik szerint még az idén benyújtanák a parlamentnek a törvénytervezetet. A döntés a kormány kezében van.

A gyorsított törvényalkotással a legnagyobb probléma, hogy nem készülnének el a csődtörvény alkalmazásához létfontosságú változtatások a Gt.-ben, illetve a Btk-ban. Így valószínűbb, hogy a jelenleg hatályos csődtörvényen változtatnak egyelőre 8 pontot. Bevezetésre kerül a menedzsment vagyoni felelősége abban az esetben, ha nem indítja meg időben a csődeljárást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés