Előfizetői tartalom

OTP Bank: Kitűnő eredmény, várakozások felett - ahogy azt megszokhattuk... (3)

Portfolio
Az idei év hagyományai szerint - miközben az elemzők egész évben felfelé módosították eredmény várakozásukat - a legnagyobb hazai bank 4. negyedéves jelentésében ezúttal is rácáfolt az óvatoskodókra: a konszenzusos elemzői eredményvárakozást több mint 20%-kal túlteljesítve 31.7 mrd Ft lett az OTP Bank konszolidált nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint számolt nettó eredménye, mely a teljes 2004. év vonatkozásában 140 mrd Ft-ot meghaladó nettó eredményt jelent. Az eredmény újból jelentősen meghaladja a várakozásokat, s fundamentális oldalról teljes mértékben megalapozza a részvény árfolyamának 2004-es és 2005 januári száguldását.

Összefoglaló, 2005. évi kilátások. Az alábbiakban összefoglaljuk az OTP gyorsjelentésének általunk vélt legfontosabb összetevőit: - A nettó kamatbevétel negyedév/negyedév alapon történő növekedése megállt, összhangban a kamatszint általános csökkenésével - ez a trend szűkülő kamatmarzsot vetít előre 2005-re - Javuló hitelállomány minőség mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés