Előfizetői tartalom

IEB: Csak semmi kapkodás...

Portfolio
2004 - 2003-hoz hasonlóan - a bankok éve volt. Az emelkedő kamatmarzsok és a lakossági hitelezés kiszélesedő piaca együttesen minden banknál jelentős hitelállomány és eredmény bővüléshez vezettek. Az Inter-Európa Bank esetében is megfigyelhető volt a növekedés mind a mérleg, mind az eredmény oldalán, a növekedés mértéke azonban messze elmaradt a piaci átlagtól, így a bank összpiaci pozíciója tovább gyengült, s korábbi középbanki szerepéből egyre inkább a kisbankok közé sorolódik át.

Az IEB hitelállománya 2004-ben 14.8%-kal bővült, a lakossági hitelezésnek köszönhetően. Az IEB korábbi vállalati banki image-éhez képest ügyesen nyitott a lakosság felé, ugyanakkor a vállalati szegmensben a kisbank - többé-kevésbé tudatosan is - a kkv szegmensbe szorult vissza. A mérlegfőösszeg így mindössze 4.2%-kal bővült, ami megítélésünk szerint ezen a piacon csekély...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés