Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztári befektetések a tőzsdén- az elnök nagyobb aktivitást szeretne

Portfolio
A nyugdíjpénztári megtakarítások fontosságáról, illetve alacsony részvénypiaci szerepvállalásukról beszélt egy mai háttérbeszélgetésen Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke. A tőzsdeelnök hangsúlyozta, hogy az 1,200 milliárd forintos nyugdíjpénztári vagyon csak 9%-a van részvényekben szemben a lengyelországi 30%-os aránnyal. Szalay-Berzeviczy Attila szerint magyar nyugdíjpénztárak erősebb részvénykitettsége pozitívan hatna a tőzsde forgalmára és likvidására, stabilitására. Szalay-Berzeviczy Attila a pénztárak a növekvő részvénypiaci szerepvállalásra sürgeti.

Szalay amerikai statisztikákra hivatkozva kiemelte, hogy 15 éves időtávon túl a részvény már egyértelműen magasabb hozamot hoz, mint az alternatív befektetési formák. A tőzsdeelnök ennek kapcsán is kritikaként emlegette a magyar pénztárak alacsony részvényvagyonát. A magyar nyugdíjpénztárak a részvénykitettségben a nemzetközi lista végén kullog. Szalay a nyugdíjpénztárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés