Előfizetői tartalom

OBS: Dinamikus növekedés 2004-ben

Portfolio
Az OTP Banka Slovensko 2004-ben a szlovák számviteli szabályok szerinti előzetes adatok alapján 82.2 millió koronás (524 millió forintos) adózás előtti eredményt ért el, csaknem 6,5-szeresét az előző évinek - írja az MTI. Ez azt jelentheti, hogy a 4. negyedévben a bank veszteséget hozott, hiszen az 1-3Q04 időszakban 574 millió forint volt a profit igaz IFRS alapon. A piac alapvetően nem a szlovák, hanem a nemzetközi számviteli szabványok szerinti eredményt figyeli.

A nyereség növekedése az üzleti aktivitás felfuttatásának és a költségtakarékossági intézkedéseknek köszönhető. Az OBS mérlegfőösszege az előzetes adatok szerint 2004. december 31-én 33.87 milliárd SKK volt, 35 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest. A növekedést főleg az ügyfélbetétek bővülése generálta, amelyek állománya 4.65 milliárd SKK-s...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés