Előfizetői tartalom

Ecofin: marad a túlzott deficit eljárás Magyarország ellen

Portfolio
Az Európai Bizottság 2004. december 22-i ajánlása alapján döntött az Ecofin (pénzügyminiszterek tanácsa), hogy fennmarad Magyarország ellen a túlzott deficit eljárás. Mivel Magyarország nem a Gazdasági és Monetáris Unió tagja, ezért konkrét pénzbüntetésre nem kell számítani. Ami hazánkat hátrányosan érintheti, az elsősorban a felzárkóztatási alapok támogatásaihoz kapcsolódhat.

A Tanács mai közleménye szerint döntött arról, hogy felfüggeszti a túlzott deficit eljárást Lengyelországgal,Szlovákiával, Ciprussal, Máltával és Csehországgal szemben. Ezen országok olyan középtávú terveket készítettek illetve lépéseket tettek, melyek szerint a költségvetés hiánya belátható időn belül a GDP 3%-a alá csökken.Kapcsolódó cikkünk2004.12.22 14:10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés