Előfizetői tartalom

236 millió eurót fizetett az OTP a Nova Bankáért

Portfolio
Az OTP Bank megelégedéssel fogadta a Nova Banka d. d. (Nova Banka) eladóinak döntését, amely szerint a legnagyobb magyarországi bank ajánlatát ítélték a legjobbnak a horvátországi hitelintézet 95,59 százalékának megvásárlására kiírt pályázaton. Az OTP Bank 2004. november 24-én nyújtotta be a magántulajdonban lévő Nova Banka részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó kötelező érvényű ajánlatot- áll az OTP közleményében. 236 milliós vételár 2.8-es P/BV-t jelent, a vételár indokolható. Az OTP menedzsmentje eddig jó döntéseket hozott, a piac valószínűleg most sem vonja kétségbe az igazgatóság értékítéletét. Alapvetően pozitív árfolyamreakcióra számítunk. Bár a bank tavaly csak 10 millió eurós adózott eredményt tudott publikálni, nem szabad arról elfelejtkezni, hogy 6 hónap alatt 78-ról 87 millió euróra nőtt a saját tőke (eredményhatás). A bank jó eredményességgel működik. A Nova Banka megfelelő belépési méret egy olyan piacra, ahol az OTP jó kapcsolatokkal rendelkezik.

A hír megítélésünk szerint pozitív, a Nova Banka megvásárlásával az OTP egy új piacra lépett be, ezzel egyre bővül a régiós jelenlét. Az OTP régiós stratégiája tovább erősödik. A következő célpontok között Szerbia, Románia (2. akvizíció) és Ukrajna lehet. Hosszú távon a bank megjelenhet Oroszországban is.Az OTP közleménye szerint a kedvező elbírálás alapjául...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés