Előfizetői tartalom

Kis PSZÁF rendrakás a gfb piacon

Portfolio
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kilenc biztosítóintézettel szemben felügyeleti intézkedést hozott, mert azok megsértették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló kormányrendelet előírásait. A Felügyelet kötelezte az érintett biztosítókat, hogy 2005. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifáikat 5 munkanapon belül ismételten tegyék közzé két országos napilapban a bonus-malus besorolásokra vonatkozó jogszabálynak megfelelően. A PSZÁF nyolc biztosítóra egyenként 800-800 ezer forint, egy társaságra pedig 1 millió forint bírságot szabott ki.

A PSZÁF határozataiban hangsúlyozta: a biztosítóknak évente azért kell díjtarifáikat a kormányrendelet előírásai szerinti módon közzétenni, hogy azok alapján valamennyi ügyfél előzetesen és egyértelműen meghatározhassa a rá vonatkozó következő évi díjának mértékét. A biztosítók nagy részének 2004. október 30-i közzétételeinél azonban sérültek a biztosítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés